Technieken

Om efficiënt te kunnen produceren, beschikt Scherpenzeel B.V. over een hoogwaardig machinepark, bediend door uitstekend opgeleide vakmensen. Om een optimale inzetbaarheid te kunnen waarborgen, wordt ons machinepark uitstekend onderhouden en waar nodig vernieuwd.

Ook wordt voortdurend onderzoek gedaan naar nieuwe technieken, welke ingezet kunnen worden om ons te helpen een kostengunstige oplossing te bieden aan onze klanten.

CNC-Richten

Richten van de producten is bij Scherpenzeel B.V. essentiële stap in het productieproces daarom kan er bij Scherpenzeel vol automatisch gericht worden.

Klik op de afbeelding voor meer informatie over richten.

CNC-Draaien

Draaien is bij Scherpenzeel de basis van waaruit gefabriceerd wordt en al sinds de oprichting in 1960 investeert Scherpenzeel in de modernste machines.

Al onze draaimachines zijn uitgerust met automatische aan- en afvoerinrichtingen.

Klik op de afbeelding voor meer informatie over draaien.

CNC-Langdraaien

Langdraaien is een speciale techniek voor het produceren van lange slanke assen. Onze machines zijn uitgerust met een volautomatische aan- en afvoerinrichting.

Klik op de afbeelding voor meer informatie over langdraaien.

CNC-Rondslijpen

Rondslijpen is een techniek die Scherpenzeel B.V. niet uitsluitend gebruikt om nauwkeurige staalpassingen te slijpen, maar ook om gemonteerde rubbers of kunststof rollen op maat te slijpen.

Klik op de afbeelding voor meer informatie over rondslijpen.

Centerloos Slijpen

Bij Scherpenzeel B.V. wordt ook gebruik gemaakt van centerloosslijpen. Groot voordeel bij deze bewerkingstechniek is de mogelijkheid tot doorvoerslijpen en insteekslijpen.

Klik op de afbeelding voor meer informatie over centerloos slijpen.

CNC-Frezen

Ook bij het frezen maakt Scherpenzeel gebruik van de modernste bewerkingscentra welke uitmunten in stabiliteit, snelheid en bedieningsgemak.

Klik op de afbeelding voor meer informatie over frezen.

CNC-(Laser) Lassen

Laser lassen heeft vele voordelen zoals een hoge reproduceerbaarheid, een optisch mooi resultaat en nabewerkingen worden geminimaliseerd. Het zijn echter niet de enige voordelen.....

Klik op de afbeelding voor meer informatie over lastechnieken.

Balanceren

Waarom balanceren? Roterende onderdelen van betekenis ervaren kwaliteit en prestatieverbeteringen bij het balanceren.

Klik op de afbeelding voor meer informatie over balanceren.

Meetkamers

De eindcontroles vinden plaats in de geconditioneerde meetkamer die uitgerust is met alle benodigde en vereiste faciliteiten.

Klik op de afbeelding voor meer informatie over onze meetkamers.