Walsen & Rollers

Walsen en rollers bestaan uit een buis met één of twee proppen welke door middel van lassen (Laser, TIG of MIG), verlijming, persen, verwarmen of krimpen met elkaar verbonden worden. Hiermee wordt een sterke en lichte constructie gewaarborgd. Vervolgens worden middels draai-, frees- en slijpbewerkingen deze walsen en rollers geproduceerd.

De walsen en rollers zijn gefabriceerd uit staal, roestvaststaal of aluminium en andere materialen. Op het gebied van innovatie ontwikkeld Scherpenzeel B.V. walsen en rollers in Carbon Fiber (Cfk-rollers). Combinaties van verschillende materialen behoort tot de mogelijkheden, hierdoor is bijvoorbeeld gewichtsparing met behoud van functionaliteit (slijtvastheid) mogelijk. 

In ALLE marktsegmenten van de maakindustrie worden onze walsen en rollers toegepast. De walsen en rollers kunnen worden voorzien van oppervlaktebehandelingen, warmtebehandelingen en coatings.

Voor specifieke marktsegmenten kunnen wij de walsen en rollers voorzien van rubber en kunststof ringen. Verder assembleren wij ook op onze assen koopdelen zoals lagers, tandwielen, bussen of DIN normdelen.

Product specificaties:
- Diameter: Ø 6mm tot Ø 250mm.
- Lengte: maximaal 3500mm.

Afwijkende diameters en lengtes zijn onder voorwaarden mogelijk.